Smaragdfalva ökofalu

Bemutatkozás Növényeink Környezetvédelem Biogazdálkodás Egész-ség Táborok Ezoterika Kapcsolat Fórum Galéria Webáruház
Környezetvédelem

 

Mit tehetünk, hogy a föld ismét szép, élő, és boldog legyen?

 

Régebben azt gondoltam, egyedül én? Nem számít, mit teszek, ha a többiek ártanak. Most úgy gondolom, bármit tesznek a többiek, én megteszem, ami tőlem telik.

Szelektív gyűjtöm a szemetet, ápolom a kertem, szaporítom a növényeket, gyűjtöm a magokat, és a növényeket, a veszélyes vegyszereket elhagyom, igyekszem egészségesen táplálkozni, törekszem a változásra, még ha lemondással, kényelmetlenséggel is jár.

Táplálékunkban a növényi étrendet részesítjük előnyben, gyárban előállított, állatok húsát igyekszünk elkerülni. Sajnos ez még a kamasz fiainkban nagy ellenállást vált ki, de ízletes húspótlókkal igyekszünk kitölteni az étlapot.

Még autóval járunk, de az új otthonunkban már megújuló környezetbarát energiát használunk.

Mivel gyógynövényes végzettségem van, kertembe igyekszem minél több gyógynövényt telepíteni, és velük kiváltani a gyógyszertári termékeket.

Hitem szerint isten minden eszközt rendelkezésünkre bocsájtott, hogy egészségesek lehessünk.

Szeretnék egy ötlettárat létrehozni, hogy ki mit használ, mivel gyógyít, mivel permetez, mivel tartósít, mos, fürdik, és ezt ezen az oldalon közkinccsé tenném.

 
Érdekes tapasztalataim:

Mielőtt belekezdtünk, voltak tervek, voltak álmok, de a valóság más, pl. a szúnyogok, a kullancsok
jelenléte a természetben adott.
Lejárásunk kezdetén, bevásároltam efféle írtószereket, hogy megvédjem magam, és családom.
Gondolkodásom, és érzéseim persze
változnak, és inkább ruhával, öltözködéssel védekezem, mint hogy vegyszert használjak, ami meglepő, hogy a jurta felállítása után ismét, a vegyszer vásárlását választottam, de két hétig nem használtam, pedig a puszta földre tesszük a martacokat, egyebeket. Amikor nagy eső előtt rajzani kezdtek a bogarak, méis befújtam a jurtát, és eléggé érdekesnek találtam, hogy mégis maradtak benne bogarak.
de a legörömtelibb, eset az volt, amikor este a lefekvéskor Árpi mutatta, hogy fénylik a szent jános bogár a fejénél a földön. Gyerekkoromban láttam utóljára ilyet apuék telkén. Ahogy balra fordítottam a fejem én is megtaláltam a magam kis lámpását:) Azóta végképp elfelejtem a rovarírtást:)
Érdekes tapasztalat, hogy az ember figyelme mennyire kiélesedik ha több időt tölt a természetben.
Általában megfigyeltük, hogy a kullancsok jelenlétét azonnal észleljük akár a környezetünkben, akár a testünkön. Beszereztem 3 kiszedő csipeszt, hogy a legrövidebb idő alatt ki tudjuk szedni, őket, és ezzel letudjuk a dolgokat.


www.smaragdfalva.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!