Smaragdfalva ökofalu

Bemutatkozás Növényeink Környezetvédelem Biogazdálkodás Egész-ség Táborok Ezoterika Kapcsolat Fórum Galéria Webáruház
EGÉSZ-ség

Nyers Csaba: Hogyan működik testünk belső, biológiai órája?
(I. rész)

(egy általános érvényű órarend)

Szellemünk földi testbe van zárva, amelyre egy általános érvényű biológia óra működése jellemző. Az óra működéséért különbözően összetett külső és belső tényezők felelősek, amelyet tudásunk eddig elismert, pI: a NAP, a HOLD járása, földrajzi helyzetünk, klímák, örökölt idegi és testalkati tulajdonságkészletünk stb.
De minden ember másképpen van -beállítva! Az egyénre szabott ritmusok lehetnek eltérőek. Vannak BAGOLY, és léteznek PACSIRTA típusú emberek.
Van aki korán kelve kipattan az ágyából és egyből serénykedik. Mások pedig délig alszanak, akkor is álmosan kezdik a napot, de délutánra-estére felébrednek. Akkor viszont -beindulnak.
Ha belső óránk működésében zavar jelentkezik, szervezetünk próbál alkalmazkodni és rövid időn belül helyreállítja egyensúlyát. Kisebb eltolódásokat még könnyen, de több órát, csak hosszantartó pihenéssel tud behozni, bepótolni. És itt is érvényes a közmondás: -büntetlenül
semmit sem lehet elkövetni, ezt jó ha nem felejtjük el.
Napjainkban népbetegség az IDŐZAVAR. Mindenki rohan valahova, hogy el ne késsen, folyton az óránkat lessük, minden pillanatunkat beosztjuk. Egészségünk látja sokszor kárát, pedig a megelőzés érdekében legyen és -kell egy kis áramszünet és akkor -próbálj meg lazítani, mert csak utána mehet minden tovább.
Általános érvényű, amelytől kisebb-nagyobb eltérés lehet, de nagyvonalakban mindenki számára segítséget nyújthat szervezete működésének jobb ismeretéhez:

Elsőként a MINDENNAPI TÁPLÁLKOZÁSUNKKAL összefüggő hatásokat kell áttekintenünk, amely három részre osztható:

1. ciklus: déli 12 órától, este 20 óráig az élelemfölvétel: az evés, emésztés.

Ebben az időszakban történik a gyomorba jutó ebéd és vacsora. Ebédnél javaslom, hogy ne terheljük hússal emésztésünket. Helyette gabonaféléket, tésztaféléket, gőzölt-párolt zöldségeket és salátákat ajánlok. Inkább az esti étkezésnél fogyasszunk húst, de úgy, hogy 18 és 20 óra között záruljon le vacsoránk. Így a gyomor időben fel tudja dolgozni és továbbítani az
élelmet a belekbe, ahol hatékonyan megindulhat a fölhasználás.

2. ciklus: este 20 órától, hajnal 04 óráig a BEÉPÜLÉS, FÖLSZÍVÓDÁS, FELHASZNÁLÁS történik. A megfelelően társított étel kb. három óra eltelte után hagyja el a gyomrot, készen, arra, hogy testünk vérkeringésébe felszívódjon. A helytelenül összetársított étel akár 8-12 óráig is a gyomorban tartózkodik.

2. ciklus: hajnal 04 órától, déli 12 óráig KIVÁLASZTÁS-SALAKMENTESÍTÉS ideje.
Az emésztés minden más testi folyamatnál több energiát igényel. A gyümölcs kívánja a legkevesebb energiamennyiséget. Minden más étel leállítja, hátráltatja a kiválasztás folyamatát, növelve a szervezet megterhelését és a nem kívánt kilók számát. A kiválasztás a mérgező maradékoknak és a túlsúlynak, a testből történő eltávozását egyaránt jelenti. A baj ott van, hogy túltápláltak vagyunk, ami azt mutatja, hogy nincs egyenes arányban a mozgásunk és a felvett táplálék, illetve a fölvétellel több idő telik el, mint a kiválasztással.

(következik testünk napi órarendje, a második részben)


Hogyan működik testünk belső, biológiai órája? (II. rész)

(egy általános érvényű órarend)

Az asztrológusok szerint mindenki magán viseli születése órájának nyomait, vagyis születésünk pillanatában már eldőlt sorsunk. Életünket bizonyos tevékenységre alkalmas és alkalmatlan időpontok kísérik, napunk 24 órájában.

Most lássuk részletesen, időpontokra lebontva szervezetünk körforgásos órájának működését:

24-01 óra: csökken a testhőmérséklet és a vérnyomás, a szervezet nyugalmi állapotban van. De egyben a lazító, relaxációs gyakorlatok végzéséré, meditációra a legalkalmasabb idő.

01-02 óra: A fájdalmakat ekkor a legnehezebb elviselnünk.

02-03 óra: A legtöbb gyermek ezekben az órákban jön a napvilágra. A máj működése most a legerőteljesebb, ekkor dolgozza fel az előző nap minden mérgező anyagát. Ilyenkor sose fogyasszunk alkoholt.

03-04 óra: Ebben az órában vagyunk kitéve leginkább balesetnek, mert ekkor a legalacsonyabb a vérnyomás, ezért aluszékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk. Az éjszakai dolgozók legkockázatosabb időszaka.

04-05 óra: Most fázunk a leginkább, hiszen bőrünk hőmérséklete ekkor a legalacsonyabb. De pont ekkor a herék maximális mennyiségben képesek kilövellni magukból a tesztoszteron férfihormonokat.

05-06 óra: Vérnyomásúnk lassan emelkedni kezd, felkészülünk a reggeli ébredésre. A mellékvesék kiöntik a kortizon aktív hormonokat és megszólal a belső csengő - Ébresztő!

06-07 óra: A vastagbél ürítése könnyebbé teszi szervezetünket, nagyobb lesz
teljesítőképessége. Egyben ekkor termelődik legintenzívebben a nemi hormon szervezetünkben. Ez itt a szerelem órája!
07-08 óra: Ekkor ébrednek fel a női szexuális hormonok. A gyengébb nem számára elérkezett az idő a szerelemre. Egyben csúcson az éberségünk. Autózást, nyelvtanulást, tesztfeladatokat ekkor végezzük.

08-09 óra: A gyógyszerek ilyenkor a leghatásosabbak, kevesebb tabletta is nagyobb hatást fejt ki. Szervezetünk salaktalanít, beindul a gyomormozgás. Idényjellegű gyümölcslé, vagy gyümölcs fogyasztás ekkor javalt.

09-10 óra: Az agy ebben az időben tud legjobban alkotni, tanulni. Most a legalacsonyabb a láz, nyugodt a szervezet.

10-11 óra: A szív teljes erőbedobással tud dolgozni. Aki teheti ekkor mozogjon, dolgozzon. Szellemi és fizikai teljesítményünk maximumát érhetjük el. De csak délig történjen a terhelés.

11-12 óra: A szív még erősen dolgozik. Kiránduláshoz és friss levegőhöz a legjobb időpont. Vége lehet a lótás-futásnak, ideje megpihenni.

12-13 óra: Beindul a nagyfokú gyomorsav termelődés, erre a legjobb orvosság a helyesen társított étkezés. Az agy tevékenysége csökken a szervezet minden energiáját az emésztésre fordítja. Az anyagcsere lelassul.

13-14 óra: A déli fáradtság most tetőzik. Az epén kívül minden szerv csendespihenőben van. Ha tehetjük pihenjünk le, vagy egy kicsit sétáljunk.

14-15 óra: Az agy ismét teljes kapacitással kezd dolgozni. Iskolai feladatokat ekkor jó megoldani. Kevesebb fájdalmat érzünk, hatásos az ivókúra és egy séta.

15-16 óra: Az érzéstelenítés most a leghatásosabb, ilyenkor tanácsos fogorvoshoz menni.

16-17 óra: Az izmok a legjobb formában érzik magukat, készen állnak a bemelegítésre és rekordkísérletekre. Fájdalomérzés ismét alábbhagy.

17-18 óra: A haj és a körmök ekkor nőnek a leggyorsabban, a bőrt is ekkor jó ápolni.

18-19 óra: Aktív sportoláshoz az idő még mindig optimális. A test kevesebb energia ráfordítással gyorsabban felfrissül. A vesék készek nagyobb mennyiségű folyadék felvételére.

19-20 óra: A test lassan nyugalmi fokozatra kapcsol. Vacsorára a gyomor ismét munkához lát, de falánksággal nem jó túlterhelni. Reakcióidőnk most a legjobb.

20-21 óra: Az elmélkedéshez, tanuláshoz, alkotáshoz a megfelelő időszak.

21-22 óra: A vérnyomás csökken, az aluszékonyság növekvőben van. Aki nem veszi figyelembe szervezete jelzését a lefekvéshez, az gyengíti immunrendszerét.

22-23 óra: A nyugalom órája, lelassul anyagcserénk, vérnyomásunk. Pihenünk.

23-24 óra: A szervezet mély álomba szenderül, szerveinket a belső óra alapműködésre kapcsolja. Még ha éjszakai életet is élünk, kíméljük gyomrunkat, emésztőszerveinket, mert azok már alszanak.

 

 

 

A bodza betakarítása

Gyógyászati célokra a korai virágokat takarítják be, amikor a virágok 75% van már kivirágozva. A betakarítás csak szépidőben kell, hogy történjen, mikor már felszáradt a harmat, óvatosan ollóval az elágazások kezdeténél kell a virágernyőket lecsípni. A virágernyőket erős napon kell szárítani - így megtartja a virág a szép fehér-krém színét -, a virágaival felfele fordítva, vékony rétegben, letakarva. Az így előállított termék aromás, jó illatú, íés finom lesz.

 

A bodza gyógyhatásai

 

Erős izzasztó hatású ezért lázcsillapításra használják. A bodza virága ezen kívül még vízhajtó, hashajtó, vértisztító és köhögéscsillapító. Gyenge alkoholos kivonatban még idegcsillapítóként is használják. Külsőleg használva pedig fertőtlenítő hatású.

 

bodzavirág

 

A bodza felhasználása

 

Megfázásnál, torokgyulladásnál, köhögés ellen, és általában légzőszervi megbetegedésekkor, javallott. Vízhajtó hatása miatt ajánlatos a reumában, a vese és húgyhólyag betegségekben szenvedőknek fogyasztani. A bodza virága növeli a tejelválasztást a szoptatós mamáknál. Vízhajtó hatása miatt az elhízásban szenvedőknél is eredményes a fogyasztása. Ugyanebből az okból kifolyólag az ideges eredetű székrekedésre is ajánlott. Fürdők vagy borogatások formájában hatásos a furunkulusoknál, a tályognál, az égési sérüléseknél, hólyagoknál, mivel kitakarítja a gennyet, enyhítve fájdalmat, lelohasztja a duzzanatokat, dudorokat is. Forró fürdőjét a reumás betegek használják eredménnyel.

 

 

A bodza előkészítése és használata

 

Tea formájában,  két kis kanál virágból készíthető 250ml forró víz hozzáadásával. Ebből 3 csészével igyunk naponta.

Hashajtó tea:

1-2 kiskanál virágot leforrázunk 200ml forró vízzel, amelyet elalvás előtt iszunk meg.

Fürdő vagy borogatás: Megduplázzuk a virág mennyiséget, fürdőt készítünk, amelyet vagy borogatásként használjuk, vagy kelések, tályogok, égések duzzanatok kezelésére.

Ellenjavallatok: Soha  ne használjon friss virágot, mert a bőrön vagy a nyálkahártyán, bőrpírt, vagy érzékenységet okoz.

 

A népi hagyományok kezeléseiből

 

A bodza virágot köhögésre és légúti megbetegedésre használták. Az asztmások víz helyet is ihatják. Gyomor fájdalom, máj és epebetegség alkalmával is hatásosan szedték. Virág párnácskákat is készítetTek belőle, amelyet ugyancsak gyógyításra használtak. A nyers levelek, a sebekre vagy a fájdalmas duzzanatokra kerültek. A főzetükkel a duzzanatokat öblítették, a fekete bodza szemeket pálinkába tették, és hidegleléskor lázcsillapításra itták, a bogyókból készült teát, pedig a vetélés ellen fogyasztották.

 

 

Ingyenes oltás?

 

Már sokadik körlevél jelent meg a hálón, amely figyelmeztet, a gyógyszer gyártók, által készített vakcinák veszélyes, és életellenes hatásairól.

Azonban senki nem gondolkozik el azon, hogy ezeket az oltóanyagokat, csak névleg kapjuk ingyen, hiszen MINDANNYIUNK JÁRULÉKBÓL FIZETIK KI a vakcinák árát, amit természetesen a mi zsebünkből húznak ki. Ezeknek az oltóanyagoknak az ára horribilis összegre rúg, amit a népünk kiirtására fordítanak, ahelyett, hogy valódi egészségügyi reformmal, a megelőzést támogatnák. KIKNEK A KEZÉBE ADTUK ÁT AZ ÉLETÜNK IRÁNYÍTÁSÁT!

MIÉRT MONDUNK LE A SZABAD DÖNTÉSÜNKRŐL!

 Magam a lélek gyógyászatával foglalkozom, és a természetes gyógymódok híve vagyok. Négy gyereket nevelek, és állítom, hogy minden ember, ha egészséges életmódot folytat, béke van a szívében, akkor egészséges életet tud élni!

Mennyivel jobb világban élhetnénk, ha azt támogatnánk, aki az egészségünket visszaadja!

A gyógyulás után honorálnánk az orvost, akkor ötször meggondolná, hogy milyen módszereket alkalmazzon. Kínai hagyomány volt, hogy az orvosokat akkor fizették, ha egészségesek voltak. Betegség esetén az adomány azonnal megszűnt.

 

Tegnap nálam járt egy kedves nagycsaládos anyuka. Segítséget kért, tudok-e helyet, lehetőséget biztosítani egészségmegőrző, fenntartó gépének. Két gépe van, de hely ahol olcsón, esetleg ingyen dolgozhatna, nem talált. Míg ilyen nincs, a gépek kihasználatlanul hevernek. Tőke hiányában, megelőlegezni több havi bérleti díjat, és egyéb költségeket nem tud, és mivel nagy hitel van a házukon, sürgős szükség lenne a családnak a jövedelmére.

 

Hogy függenek össze ezek a dolgok? Ha többmilliós gépek hevernek, és nem hoznak tisztességes megélhetést, még egy család kerül nehéz anyagi, lelki terhelés alá, és nyilvánvaló, hogy otthon, élelem híján, könnyen megbetegszenek.

Akkor ki fogják tudni mutatni, hogy a nem létező járvány pusztította el őket!

 

És ez sajnos igaz is! Valóban hosszú évek óta terjed egy járvány, rosszabb minden eddiginél, a pénzsóvárgás, kényelem, butaság, befolyásolhatóság, tehetetlenség járványa, ebben haldoklik a nemzetünk!

Ennek a kezelése egyszerű! A fertőzött testrészeket meg kell tisztítani, feltétlenül önzetlenséggel, együttérzéssel, cselekvéssel, nyitottsággal, testvéri odafordulással, és az önös érdek letételével lehet.

 

Fanó Magdolna

fanomagdolna@gmail.com

 

Régen érzem, nem mennek jól a dolgok kishazánkban.

Emberek sokasága érzi ezt hasonlóképp.

Akárhová megyek, bárkivel beszélek, a gond jelen van mindenhol.

Lassan észrevesszük, hogy nem csak nekünk, de a szomszédunknak, a barátunknak, a falunk bélinek, a taxisnak, a fodrásznak, a nyugdíjasnak, a tanárnak, a vállalkozónak is nehezebb.

Mint tehetek én ezzel a sok rosszal szemben?

Milyen Magyar országot szeretnél?

Hol látjátok a változtatás szükségszerűségét?

Miben tudtok segíteni, hogy ez megváltozzék!

 

 

 Számos olyan zöldség és gyümölcs van, amely segít megelőzni a tumoros betegségek kialakulását. Most bemutatjuk a hat legjobbat.

Sven David Müller német táplálkozáskutató véleménye szerint csak az étkezéssel nem vehetjük fel a harcot a rákos megbetegedésekkel szemben, de sok élelmiszerrel csökkenthetjük a betegség kialakulásának kockázatát. Lássuk, melyek ezek az ételek.

1. Ananász

Gazdag antioxidánsokban, C-és E-vitaminban. Az ananász hatóanyagai révén megvédi a sejteket az agresszív, egészségre ártalmas molekuláktól. Ez a déligyümölcs bővelkedik olyan értékes ásványi anyagokban, mint a cink és szelén. Továbbá olyan enzimet is szállít a szervezetnek (bromelain), amely gyulladáscsökkentő hatású. 

2. Medvehagyma

A medvehagyma igazi vírus-és baktériumölő. Csökkenti a vérnyomást és javítja az emésztőrendszer működését. Ismert vérzsír csökkentő hatása is - ezért megakadályozhatja a koleszterin lerakódását az erek falában. A benne lévő hatóanyagok gátolják a szervezetben a rákos folyamatok kialakulását.

3. Sárgabarack

A sárgabarack szintén gazdag antioxidáns forrás. Béta-karotin tartalmának köszönhetően növeli a bőr ellenállóképességét a rákos megbetegedést okozó UV- sugárzással szemben. A gyümölcs gazdag A-és C-vitaminban, káliumban is. Hatóanyagai jótékony hatással vannak a zsíranyagcserére, és támogatják a máj méregtelenítő funkcióját.

Top 6 étel a rák megelőzésére

 

4. Brokkoli

A brokkoli az egyik legjobb rákellenes finomság. Rengeteg A-, C-, E-és B-vitamint, valamint béta-karotint tartalmaz. A C-és E-vitamin a béta-karotinnal együtt erősíti a szervezet ellenállóképességét, és védi a sejteket a rákkeltő szabad gyökökkel szemben. A nyers brokkoli számos ásványi anyagot tartalmaz, amelyek között a legfontosabbak a magnézium, a vas, nátrium, a cink, a foszfor, a kálium és a kalcium. Kutatások bizonyítják, hogy a növény gazag flavonoidokban is, amelyek képesek felvenni a harcot a rákos sejtek ellen, és elősegíti a méregtelenítésben résztvevő enzimek működését.

5. Cikória

A cikóriának - vagy más néven a mezei katángnak - a gyökerében van az ereje. Egyes források szerint már az ókorban is alkalmazták a növény gyökerét és a levelét gyógyításra. A leveléből és gyökeréből készített főzet tisztítja a vesét és a májat. A növény rendszeres fogyasztása hatékonyan óvhat a bélráktól. A cikória gazdag káliumban, foszforban, kalciumban, de jelentős A-vitamin tartalma is. 


6. Gránátalma

Értékes flavonoidokat tartalmaz, amelyek semlegesítik az agresszív rákkeltő anyagokat a szervezetben. Kitűnő kálium és C-vitamin forrás. A gránátalma antioxidáns hatóanyagai gátolják a kóros oxidatív folyamatokat, így csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Egyes kutatások szerint a gránátalma rendszeres fogyasztása csökkenti a „rossz” koleszterinszintet (LDL) a szervezetben. Mellékelem Dr. Litsek Ákos anyagát a margarinról, ami ugyan az A
vércsoportúaknak jó lenne, de a leírtak miatt nekik sem jó!!

Gondolkozzatok el azon, hogy mennyi olyan ételt esztek, amibe margarin van.
A legtöbb cukrászati termék, kekszek, krémek, nutellák stb. Ha adsz magadra,
ezentúl bojkottálni fogsz minden olyan ételféleséget, ami margarint
tartalmaz.

Ez a bio margarinra és a nem napraforgó olajból készült margarinokra is
igaz!

Margarin helyett fogyasszál hidegen sajtolt olajakat, amelyek jók a
vércsoportodnak. Bármit készíthetsz velük. De ehetsz, használhatsz nem
homogénezett vajakat is, ha jó a vércsoportodnak, viszont a ghí (ghee), ami
nem más, mint főzött vaj, ilyen formában minden vércsoport számára jó és
mindenhez használható, amit eddig margarinnal csináltál.

A legjobb, ha a ghít Te magad csinálod meg otthon.

Tedd fel a vajat, olvasszad fel, úgy, hogy lassan forrjon, s amikor elfőtte
a habját leveszed a gázról és tárolóedénybe tegyed. Szobahőmérsékleten
tartsad, mert nem romlik meg egy év múlva sem.

Indiában a ghí, az 50 fokos melegben is mindig ott a konyhaasztalon, mert
ott mindenhez ezt a zsiradékot használják. Sütni is lehet vele, mert csak
nagyon magas sütési hőmérsékleten (250 fok felett) keletkeznek benne
karcinogén (rákkeltő) anyagok. Ugyanez a margarinnál, napraforgó olajnál már
160 foknál keletkezik. Az olíva olajnál pedig 230 fok felett keletkeznek
ilyen anyagok. Nagyon finomak a ghíben párolt zöldségek, zöld hüvelyesek
(zöldbab, zöldborsó).

A margarinról még többet megtudhatsz, ha elolvasod *Dr. M. Colgan: Gyógyír
az ezredfordulóra* című könyvét, amelyben leírja, hogy miért jók nekünk a
cisz-kötésű zsírsavak, és miért nem jók a transz-kötésű zsírsavak. Minden
margarin 100 %-ban transz-zsírsavakat tartalmaz, még a bio-margarin is!!!

Remélem ezentúl a margarin és margarint tartalmazó termékeket nem vásárló és
nem fogyasztók Nagy Családjába tartoztok!Margarinmentes további békés, boldog életet és ételeket kíván, sok
szeretettel:Weixl-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta
természetgyógyász

"A szívbarát margarin"

A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosok
használták ki hatalmas piacok teremtésére azzal, hogy a margarin sokkal
egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.

*Először is a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének
egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.*

*Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe
belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. *

*A máj a vérkoleszterint ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a
szervezetbe kerülnek.*

Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de
ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezés képen fel fogja emelni a vér
koleszterin tartalmát, tekintve, hogy *a margarin egy ártalmas vegyi anyag.*

Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az
előállításával megismerkedni.

A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, tekintve, hogy abból a
szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátra marad egy
természetellenes anyag mely, elveszítette az elektromos töltését, és
Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon
megromlani, félig hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők
hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is
egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.

*A margarin négy féle képen árt a szervezetnek:*
*1.*

Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott
leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi
problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezés képen felemeli a vér
koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.
*2.*

Mivel a margarinnak nincsen elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül,
azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott
helyben le fog rakodni
*3.*

A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a
Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi
érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott
érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira
szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.

*4.*

Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van
gyengülve 70% alá. Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte
fel a múlt század végén.

Meglehetősen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz
koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a margarin
telítve lenne. A máj viszont védekezés képen fel fogja emelni a vér
koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.

Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek
vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert
érzékelik, hogy az nem étel


*Felejtsük hát el a margarint, még ha az olcsóbb is, mint a vaj, és
fogyasszunk vajat. Ezzel tartozunk az egészségüknek.*dr. Litsek Ákos

 

 

 

Influenza2

 

Lassan a médián keresztül is fertőz az influenza.

Vagy lehet, hogy egy egyszerű megfázás nem is létezik? 

Megelőzésként mi visszatértünk a hagyományos nagyanyáim receptjéhez.

Sok alma, sok savanyú káposzta, méz, fokhagyma, nagy adag szeretettel fűszerezve, kész is az "immunleves"

Amennyiben ezt megspékeljük szabad levegőn való sok mozgással, akkor biztosan egészségesek maradunk.

 

 Tudatos táplálkozás

 

Mióta a rémhírek terjednek, sokat töröm a fejem, hogy tehetem jobbá a családunk étkezését.

sokat olvastam most a candida terjedéséről, és rájöttem, hogy a civilizációnk szabályosan elpusztítja saját magát.

fehér lisztet használunk, bár élettanilag semmi haszna, cukrot fogysztunk, a természetes ízektől lassan borzongunk, a cukor tönkre teszi a bélflórát. Minden szinten ellensége szervezetünknek. Igyekszem vegyszer mentes táplálékot beszerezni, ezzel is támogatva, a hazai kistermelőket.Magam késztem az ételeket, kevés sóval, teljes kiörlésű liszttel.egyre inkább mellőzöm az élsztőt, sütőport, kevés alapanyagot keverek össze, hogy az étel könnyen emészthető legyen.

 

 

   


www.smaragdfalva.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!